IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

Snimak predavanja - „Praktični aspekti otvorene nauke – razmišljanja jednog hemičara”

U sredu 8. februara 2023. godine sa početkom u 16.00 dr Matija Zlatar, naučni savetnik Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju (IHTM) održao je onlajn predavanje na srpskom jeziku pod naslovom „Praktični aspekti otvorene nauke – razmišljanja jednog hemičara”. Predavanje je organizovala Zajednice otvorene nauke Srbije.

U okviru ove prezentacije predstavljen je institucionalni repozitorijum IHTM-a, CeR. Na primeru TMMagCat projekta predstavljeno je kako se repozitorijum može iskoristi za diseminaciju rezultata projekata finansiranih od strane Fonda za nauku Republike Srbije.

Informacije o predavanju su dostupne na Zajednica otvorene nauke Srbije - PREDAVANJE: Praktični aspekti otvorene nauke – razmišljanja jednog hemičara (open.ac.rs). Prezentacija i rezime predavanja su dostupni na Zenodo platformi: https://doi.org/10.5281/zenodo.7622387, kao i CeR-u: Rezime predavanja: "Praktični aspekti otvorene nauke – razmišljanja jednog hemičara" (bg.ac.rs) i Predavanje: "Praktični aspekti otvorene nauke – razmišljanja jednog hemičara" (bg.ac.rs).

Snimak predavanja: