IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

Uspeh naših saradnika – odobreni projekti u okviru programa „PROMIS 2023“ Fonda za nauku Republike Srbije

Fond za nauku Republike Srbije je objavio konačnu listu projekata koji će biti finansirani u naredne dve godine u okviru programa „PROMIS 2023“. PROMIS 2023 je namenjen izvrsnim projektima mladih istraživača i naučnika u ranoj fazi karijere. Projektima rukovode doktori nauka koje su to zvanje stekli najviše 7 godina pre dana zaključivanja Javnog poziva. U okviru postupka evaluacije, sprovedenog u dva stepena, za finansiranje je odabrano 30 projekata.

IHTM je ponosan što će biti koordinator dva projekta:

  • PELAS - Peloids in Serbia: geochemical characterization, quality assessment and ecosystem services of peloid-rich area – rukovodilac dr Gordana Gajica, a kao partner će učestvovati Univerzitet u Beogradu – Hemijski fakultet i Univerzitet u Beogradu – Poljoprivredni fakultet.
  • MiMoSenSa- Development of MIP functionalized MOF-based electrochemical Sensor for food Safety monitoring – rukovodilac dr Vesna Stanković, a kao partner na projektu će učestvovati Univerzitet u Beogradu – Hemijski fakultet i Institut za nuklearne nauke „Vinča“.

IHTM će takođe kao partner učestvovati na jednom projektu:

  • Pep4Meat- Exploring the potential of algal-derived (chromo)peptides as serum replacement components for meat cultivation - nosilac projekta Univerzitet u Beogradu – Hemijski fakultet.

Čestitke svim timovima kojima su odobreni projekti! Želimo im puno uspeha u realizaciji planiranih istraživanja!