IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

Обавештење – Зелена агенда

Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији, уз подршку Европске уније и у партнерству са Министарством заштите животне средине, Шведском агенцијом за међународни развој и сарадњу и Европском инвестиционом банком, објавио Изазов за иновације за чистији ваздух.

Циљ овог Изазова је да подржи спровођење иновативних идеја које ће допринети смањењу загађења и побољшању квалитета ваздуха на локалном нивоу. Реализација ових идеја допринеће здравијем окружењу и убрзати зелену трансформацију привреде и друштва, односно спровођење Зелене агенде у Србији. Десет најбоље оцењених решења која стигну на позив добиће менторску и техничку подршку за разраду својих идеја, тестирање и развој предложених техничких решења, док ће за најмање три решења бити обезбеђена финансијска подршка како би се применила у пракси.

Право учешћа имају јединице локалних самоуправа, јавна предузећа, привредна друштва и научно-истраживачке институције. Пријаве ће бити отворене од 26. маја до 27. јуна 2022.

Сви заинтересовани могу присуствовати инфо данима који ће бити организовани уживо и путем интернет портала, 1. јуна у Новом Саду и 8. јуна у Београду.

Све информације можете наћи на https://zelena-agenda.euzatebe.rs/rs/konkursi