IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

Снимак предавања "Презентација научних резултата, писање и рецензирање научног рада: Неопходне академске вештине"

Услед великог интересовања, уз дозволу аутора др Александра Деканског (ИХТМ), снимак предавања „Презентација научних резултата, писање и рецензирање научног рада: Неопходне академске вештине“ које је одржано у организацији Електрохемијске секција Српског хемијског друштва у среду 23.02.2022, је доступно на:

https://www.shd.org.rs/index.php/eh-sekcija-februar-2022
https://www.youtube.com/watch?v=FNlmQD_XpfA

 „Ово предавање намењено је пре свега младим истраживачима, али и свима који желе да освеже или допуне своја знања о овим вештинама. Предавач је поред приказа најважнијих принципа и правила, на основу дугогодишњег искуства стеченог радом у уређивачким одборима неколико научних часописа и уређивања великог броја зборника радова, указао на најчешће грешке и пропусте, и дао корисне савете, пре свега за унапређење вештина писања и рецензирања радова. Нису занемарене ни усмене и постерске презентације резултата научних истраживања.

Део предавања је посвећен етичким нормама, вредновању и препознавању значаја рецензирања, а у оквиру тога кратко су представљене и неке WЕБ платформе намењене рецензентима и њиховој видљивости у свету науке.