IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

Предавање директора ERC професора Жан Пјерa Бургињонa

Поштоване колегинице и колеге,

Желимо да вас обавестимо да ће, у периоду од 03.09. до 04.09.2018. године, Србију посетити високи представници Европског истраживачког савета на челу са директором Европског истраживачког савета (ERC) професором Жан Пјер Бургињоном.  Позивамо вас на предавање о могућностима за учешће српских истраживача у оквиру ERC програма Хоризонт 2020 намењеног финансирању изузетних научних истраживања, које ће професор Жан Пјер Бургињон одржати у понедељак 03. септембра 2018. године у Свечаној сали Српске академије науке и уметности (Кнез Михаилова 35) са почетком у 10:30 часова.

Молимо вас да ваше присуство потврдите најкасније до петка, 31.08.2018. године на e-mail адресу nada.milosevic@mpn.gov.rs.

Европски истраживачки савет део је оквирног програма Хоризонт 2020 за истраживања и иновације, а основан је од стране Европске комисије као подршка врхунским истраживањима најбољих истраживача са укупним буџетом од 13 милијарди евра за период од 2014. до 2020. године. Грантови Европског истраживачког савета се додељују за најпрестижније научне идеје и пројекте у јакој међународној конкуренцији због чега се ERC пројекти неформално називају и “научним Оскарима”. Истраживачи из Србије су до сада добили два ERC гранта, и то колегинице Софија Стефановић и Магдалена Ђорђевић. 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Републике Србије