IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

BOSS platforma - alati za testiranje komercijalnog potencijala istraživanja

Drage koleginice i kolege,

U cilju razvoja preduzetničkog duha i omogućavanja uspešnog kreiranja i transfera inovacija iz akademije u privredu, kreirani su inovativni alati za pružanje podrške studentima, nastavnicima i istraživačima u procesu indentifikacije, razvoja, i komercijalizacije poslovnih prilika.

Alati namenjeni samoproceni, razvoju, i razradi poslovnih prilika su dostupni na otvorenoj, višejezičnoj veb platformi (BOSS platformi), i upotpunjeni su raznovrsnim edukativnim materijalom dostupnim u video i pdf formatu.

Korišćenje alata i materijala je besplatno, a dostupni su na srpskom, engleskom, italijanskom, i francuskom jeziku.

Kako je upotreba platforme sastavni deo procedura vezanih za postupak komercijalizacije rezultata naučno-istraživačkog rada zaposlenih na članicama Univerziteta u Beogradu, molimo vas da se regisrujete na platformi dostupnoj na https://bossplatform.rect.bg.ac.rs/  testirate i razvijate vaše ideje na istoj.

Za sve dodatne informacije, kao i organizaciju konsultacija i radionica za razvoj poslovnih prilika se možete obratiti timu Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, na e-mejl ctt@rect.bg.ac.rs

BOSS platforma je razvijena od strane Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Liježu, i META Grupe u okviru projekta “Business Opportunity Support System upgrade for strengthening European innovation ecosystem” koji se finansira kroz Erazmus + program Evropske unije. Više informacija o samom projektu možete pronaći na http://www.boss.rect.bg.ac.rs/ .