IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

Predavanje direktora ERC profesora Žan Pjera Burginjona

Poštovane koleginice i kolege,

Želimo da vas obavestimo da će, u periodu od 03.09. do 04.09.2018. godine, Srbiju posetiti visoki predstavnici Evropskog istraživačkog saveta na čelu sa direktorom Evropskog istraživačkog saveta (ERC) profesorom Žan Pjer Burginjonom. 

Pozivamo vas na predavanje o mogućnostima za učešće srpskih istraživača u okviru ERC programa Horizont 2020 namenjenog finansiranju izuzetnih naučnih istraživanja, koje će profesor Žan Pjer Burginjon održati u ponedeljak 03. septembra 2018. godine u Svečanoj sali Srpske akademije nauke i umetnosti (Knez Mihailova 35) sa početkom u 10:30 časova.

Molimo vas da vaše prisustvo potvrdite najkasnije do petka, 31.08.2018. godine na e-mail adresu nada.milosevic@mpn.gov.rs  

Evropski istraživački savet deo je okvirnog programa Horizont 2020 za istraživanja i inovacije, a osnovan je od strane Evropske komisije kao podrška vrhunskim istraživanjima najboljih istraživača sa ukupnim budžetom  od 13 milijardi evra za period od 2014. do 2020. godine. Grantovi Evropskog istraživačkog saveta se dodeljuju za najprestižnije naučne ideje i projekte u jakoj međunarodnoj konkurenciji zbog čega se ERC projekti neformalno nazivaju i “naučnim Oskarima”. Istraživači iz Srbije su do sada dobili dva ERC granta, i to koleginice Sofija Stefanović i Magdalena Đorđević.  

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Republike Srbije