IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

Предавање проф. Ђуре Јосића

Драге колеге,

на основу билатералног научног пројекта у радну посету долази нам проф. Ђуро Јосић са Универзитета у Ријеци (Република Хрватска) и Брaун Универзитета (Провиденс, САД). Планирано је да проф. Јосић одржи два предавања.

Прво предавање под називом „30 година монолитних носача” почиње у 14:30 х четвртак 24.05. у сали за седнице Хемијског факултета, Студентски трг 14.

Позивамо све заинтересоване за тематику хроматографских раздвајања биомолекула, а посебно младе истраживаче јер ће предавање приказати и пут развоја од фундаменталних научних истраживања, преко заштите интелектуалне својине до оснивања компаније „БИА Сепаратионс” која је данас светски лидер у производњи монолитних носача.

Тема другог предавања је „Високопроточна гликомичка анализа различитих антитела сисара као стратегија за лабораторијску дијагностику и идентификацију биомаркера” у оквиру симпозијума Српског удружења за протеомику биће одржано у 14:00 х петак 25.5. у библиотеци Биолошког института „Синиша Станковић”. Апстракт овог предавања налази се у прилогу.

С поздравом,
Урош Анђелковић
Виши научни сарадник
ЦХ-ИХТМ

docxAbstract HTP glycomic analysis Belgrade SePA

docxAbstract 30 years monoliths Belgrade